Ce este o dieta sanatoasa ?

La bază, dietă înseamnă schimbarea obiceiurilor alimentare pe care o persoană le face pentru îmbunătățirea stării de sănătate.

Există o asociere ușor negativă referitoare la termenul dietă sau regim, însă nu toate dietele sunt rele. De exemplu sunt persoane care suferă de anumite condiții medicale care necesită respectarea unui regim strict, cum este în cazul bolii celiace sau a diabetului.

Regulile clasice ale unei diete includ:

  • Consumul a mai puține calorii
  • Ignorarea senzației de foame
  • Limitarea anumitor categorii alimentare (mai multe proteine, mai puțini carbohidrați)
  • Utilizarea exercițiilor fizice pentru arderea caloriilor

De ce nu sunt unele diete eficiente?

În Romania mai mult de 70% din persoane au probleme cu greutatea corporală.

Așa că dietele de slăbire sau pastilele de slăbit sunt subiecte de discuție frecvente. Din păcate multe persoane rămân dezamăgite, pentru că imediat după slabire, greutatea este redobândită în câteva luni. Mai exact 95% din persoanele care au ținut o cură de slăbire, revin la greutatea inițială între 1 și 5 ani.

Majoritatea dietelor ajută la pierderea în greutatea dar eșuează pe termen lung pentru o serie de motive.

  • Nu respectă regimul alimentar cu strictețe și nu au rezultate notabile
  • Renunță rapid pentru că dieta este foarte restrictivă și mâncărurile nu sunt atrăgătoare.
  • Renunță la activitate fizică datorită consumului redus de calorii

Cu toții am auzit de cineva care face totul ca la carte și totuși nu pierde în greutate. Sau poate acea persoană ești chiar tu. Și totuși rămâi cu întrebarea ce să mănânci ca să slăbești?

 

cura de slabire cu rezultate art

Sablonul dietelor

Pierderea în greutate nu se rezumă la un calcul matematic de tipul caloriile ingerate să fie egale cu caloriile consumate (arse), așa cum ne spun aplicațiile caculatoare de calorii.

Corpul uman este mult mai complex și implică chimia și producerea de hormoni cât și tendința naturală a corpului de a reveni la greutatea inițială, percepută ca zonă de confort.

Indiferent de abordare, dietele urmează același parcurs: pierderea în greutate timp de câteva luni, apoi luarea în greutatea a tuturor kilogramelor pierdute, dacă nu și mai multe.

Studiile recente arată că dietele populare nu sunt potrivite pentru toate persoanele. Sau mai degrabă eficiența este minoră, iar după un timp beneficiile dispar. Mai exact după revenirea la vechiul stil alimentar.

Asta nu înseamnă să renunți la dorința de a avea silueta perfectă și a mânca sănătos, ci dimpotrivă, orice plan alimentar ai alege, este important sa îl urmezi pe termen lung, pentru a te bucura de beneficii (îmbunătățirea nivelului de colesterol și a tensiunii sanguine).

În plus s-a dovedit că există și alți factori importanți care influențează pierderea în greutate, cum sunt exercițiile fizice realizate în mod regulat și somnul de calitate.

De ce corpul se împotriveste la cura de slabire?

Dietele declanșează schimbări în corp pentru a lupta cu pierderea în greutate.

Când o persoană restricționează numărul de calorii consumate, corpul vede acest lucru ca pe o amenințare cu foametea. Și caută să se adapteze, adică încetinește metabolismul și arde mai puține calorii.

Totodată cura de slăbire poate provoca o creștere a apetitului. Dintr-odată parcă începi să observi mâncarea peste tot, și nu doar corpul tău dar și creierul tău își dorește să mânânci mai mult, în momentul în care îți privezi organismul de calorii.

În plus, reducerea numărului caloriilor de multe ori declanșează un nivel crescut al cortizolului- hormonul responsabil de stres. Și când te simți stresat, devine mai dificil să slăbești. Iar cortizolul trimite semnale corpului să depoziteze grăsime, în special în zona abdomenului.

Ce să faci în locul dietelor și totuși sa obții piererea in greutate ?

Să îți pui întrebarea Pot să susțin dieta pentru toată viața?

De exemplu, poți să nu consumi carbohidrați toată viața?

Ce poți face în schimb este să faci pașii mici în direcția schimbării către un stil de viață pe care să îl poți susține în timp.

Poate nu vei vedea la fel de rapid rezultate pe cântar dar vei vedea în centimetri sau în îmbunătățirea sănătății, vei avea tensiunea sanguină mai bună și mai multă energie.

cântar cu mesaj ajutor

Concentrează-te pe gestionarea stresului, pe somn de calitate, pe a face mai multă mișcare, alegerea alimentelor neprocesate sau consumul fructe și legume proaspete. Și nu uita de suplimente, vitamine și minerale care îți pot susține corpul în acest proces.

Pierderea în greutate nu este ușoară. Dacă te confrunți cu acest aspect, știi mai bine decât oricine. Important este să menții alegerile sănătoase și să nu renunți.

În timpul pandemiei foarte multe persoane au avut o viață mai sedentară, datorată lipsei de mișcare, stresului, statului în casă. Așa că nu te învinovăți și caută să faci tot ce poți tu mai bine pentru corpul tău și sănătatea ta.

Compania Forever sa gândit la toate aceste aspecte si a conceput rețete noi care să te ajute să pierzi ușor din kilogramele suplimentare si să iți menții greutatea optima cât mai mult timp.

Vizitează categoria Controlul greutatii , vezi Brosurile pachetelor Clean 9 siF15 și ia hotarârea de a folosi aceste pachete , cele mai bune în aceasta categorie, din lume.

VEZI ARTICOL PENTRU SLĂBIRE AICI !