Usturoiul este cunoscut ca fiind un remediu natural, extractele de usturoi fiind folosite în scop antiviral și antibacterian încă din cele mai vechi timpuri. Iată câteva din numeroasele beneficii pentru o stare optimă de sănătate oferite de consumul de usturoi. Beneficii care constituie puterea miraculoasa a usturoiului.

Usturoi – super aliment folosit în scop curativ încă din Antichitate

Usturoiul este folosit în alimentație de câteva mii de ani.*

În Egipt pe vremea faraonilor era cunoscut pentru propritățile sale curative. Istoricul grec Herodot susținea că muncitorii care lucrau la piramide primeau o porție zilnică de usturoi, pentru a le da putere în munca lor extenuantă. Usturoiul era considerat o plantă sacră.

În timpul celor două războaie mondiale a fost folosit ca antiseptic, primind denumirea de penicilină rusească. De altfel biologul Louis Pasteur* a descoperit în secolul 19 beneficiile antibacteriene ale sucului de usturoi.

Usturoiul este considerat un remediu universal încă din Antichitate. Beneficiile pentru sănătate sunt numeroase fiind considerat: antiseptic, bactericid, depurativ, diuretic, vermifug, anticancer, antipiretic, afrodisiac, hipotensiv, etc.

Acesta conține substanțe cu rol antibiotic și anticoagulant, de aceea a fost folosit în prevenirea și adjuvant în tratamentul: dizenteriei, febrei tifoide, holerei, ciumei și difteriei.

În zilele noastre, pe lângă aroma delicioasă din bucătărie, este folosit ca atare sau sub forma de extract, în capsule, datorita conținutului de vitamine C, E, P, D, E, și minerale: iod, calciu, seleniu, fosfor, potasiu, sodiu.

Usturoiul – Antibiotic natural

Extractul de usturoi este cunoscut ca fiind un antibiotic natural care nu afectează flora intenstinală. În concentrație ridicată, usturoiul este eficient împotriva bacteriilor*. Însă nu este recomandată consumarea a mai mult de 2 căței de usturoi pe zi, de aceea este bine de urmat indicațiile de pe ambalajele suplimentelor cu usturoi.

Reglator intestinal

Problemele digestive se pot ameliora prin suplimentarea cu extract de usturoi. Reduce inflamația intestinelor, păstrează o floră intestinală echilibrată și elimină paraziții intestinali.

Usturoiul este bogat în inulină, o fibră care hrănește bacteriile benefice din tractul digestiv. Practic acționează ca un combustibil pentru ca aparatul digestiv să funcționeze optim*.

Capsule cu usturoi beneficii

Folosirea de capsule de usturoi pe lângă principalele beneficii enumerate deja mai are și altele:

Ajută în lupta cu răcelile: fortifiază organsimul și sistemul imunitar pentru a ține piept răcelilor.

Benefic pentru sănătatea inimii: extractul de usturoi are rol în reducerea nivelului de colesterol și a tensiunii, fiind benefic pentru hipertensivi.

Îmbunătățește funcțiile cerebrale: datorită efectului antioxidant și anti-inflamator, previne bolile degenerative cum sunt Alzheimer și demența.

Reglează zahărul din sânge: persoanele care suferă de diabet au observat o reglare a nivelului zahărului din sânge în urma consumului de extract de usturoi*.

Îmbunătățește imunitatea: usturoiul protejează de efectele radicalilor liberi, iar datorită conținutului de zinc și vitamina C, ajută în lupta cu infecțiile.

Îmbunătățește sănătatea pielii: extractul de usturoi ajută în prevenirea acneei și a cicatricilor cauzate de acnee.

Susține scăderea în greutate: usturoiul diminuează manifestarea genelor responsabile cu depunerea de țesut adipos. Totodata îmbunătățește metabolismul pentru a arde mai eficient grăsimile.

Poate îmbunătăți performanțele atletice: usturoiul este considerat un stimulent al capacității și rezistenței fizice.

Usturoiul este un panaceu universal, fiind cunoscut și folosit încă din cele mai vechi timpuri atât ca aliment cât și ca remediu. Dincolo de aroma îmbietoare din bucătărie, extractul de usturoi este un supliment de avut în casă și folosit, pentru sănătate și stare de bine la cote maxime.