Ce este sistemul imunitar și care este rolul său

Sistemul imunitar are rolul de a ne proteja* corpul de orice pericol intern și extern care poate dăuna. Acesta protejează de substanțe dăunătoare, germeni și orice dăunător care ne poate îmbolnăvi.

Sistemul imunitar include organe, celule și proteine care luptă cu infecțiile sau dăunătorii.

Când sistemul imunitar funcționează bine, corpul recunoaște rapid care sunt bacteriile sau substanțele dăunătoare, se mobilizează și atacă dăunătorii care fac rău organismului. Sistemul imunitar învață cum să reacționeze la asemenea celule străine și dezvoltă anticorpi pentru a fi pregătit pe viitor.

Care sunt semnele unui sistem imunitar slăbit

Atât timp cât sistemul imunitar funcționează bine, nu ne dăm seama că îl avem sau nu. Dar în momentul în care nu mai funcționează cum trebuie vom observa acest lucru, corpul nostru fiind mai sensibil la boli și afecțiuni.

Sistemul imunitar slăbit, sau care nu funcționează optim face ca organismul sa fie mai ușor expus la riscul de a contracta infecții.

Tratament imunitate

Cheia pentru o imunitate puternică este o viață echilibrată.

O dietă echilibrată este cel mai bun tratament pentru imunitate si este cheia unui sistem imunitar puternic. Trebuie sa avem un nivel crescut al consumului de fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase.

Sistemul imunitar este afectat și de stările emoționale interioare, iar studiile au descoperit o conexiune între buna dispoziție și un sistem imunitar puternic.*

Pe lângă stilul de viață în interior și exterior, corpul trebuie ajutat cu vitamine și minerale pentru susținerea imunității. Le găsim în fructe și legume proaspete, însă mai ales în sezonul rece, când nu avem la fel de mult acces la hrană vie din sursă sigură, consumul de suplimente alimentare este de mare ajutor.

Vitamine imunitate

O listă minimă de vitamine și minerale recomandate de medicii specialiști* pentru imunitate include:

Vitamina C

Corpul uman nu poate sintetiza vitamina C de aceea necesită consum constant. Vitamina C este un antioxidant puternic care întărește celulele sistemului imunitar. Susține corpul pentru a se vindeca mai rapid de infecții sau dacă se află sub stres constant. În plus ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor și recuperarea mai rapidă din răceli*.

Vitamina D

Nivelul scăzut de vitamina D este o problemă pentru toată lumea* , ceea ce este o adevărată problemă, ea fiind esențială în susținerea sistemului imunitar. Mai ales în sezonul rece în care soarele apare mai rar, consumul de suplimente cu vitamina D este necesară,ea fiind mai greu de găsit în alimente.

Zinc

Este de mare ajutor în lupta cu radicalii liberi, ajutând în recuperarea din răceli*.

Ideal ar fi un supliment care să le cuprindă pe toate, așa că Forever Living a creat unul iar el este Forever Immublend.

Acesta include Vitamina C, vitamina D și Zinc, Lactoferină, ciuperci Maitake & Shiitake.

Lactoferina: este un compus prezent și în laptele matern, care stimulează imunitatea și în același timp are grijă de bacteriile sănătoase din intestine. Este antiviral și antibacterian, fiind de mare ajutor în susținerea sistemului imunitar.*

Maitake & Shiitake: fac parte din categoria de ciuperci care susțin* imunitatea*, denumite ca fiind adaptogene, adică scanează organismul pentru a depista problema.

Practic această formulă susține corpul pe toate fronturile pentru a întări din interior sistemul imunitar și a fi pregătit de sezonul rece.

Studii și cercetări:

* https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK279364/

* https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5442367/

*https://www.amazon.com/Immunotype-Breakthrough-Personalized-Optimize-Resilience/dp/031626217X

* https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5707683/

* https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8078152/

* https://www.nature.com/articles/s41430-020-0558-y

* https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3273967/

* https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8535893/

* https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4202470/

* https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/3443885/