5 idei de cadouri practice si utile pentru sărbători

Ce cadouri se fac de Crăciun și care este tradiția din spate

Oamenii fac schimb de cadouri de Crăciun de foarte mult timp și chiar dacă preferințele s-au schimbat în decursul timpului, este o tradiție onorată de mii de ani. Pentru copii sosirea lui Moș Crăciun este punctul central al sărbătorii însă și cei mari îl așteaptă cu bucurie prin intermediul celor dragi din jur. Totuși pentru a nu ne pierde în consumerism și a uita importanța sărbătorii, haide să vedem de unde a pornit acest obicei.

Dăruirea de cadouri este o tradiție creștină, însă și alte religii marchează momentul în mod similar. Cadourile oferite de Crăciun sunt simbolul darurilor oferite de magi pruncului Isus. Însă tradiția merge înaintea creștinismului când se ofereau ofrande în timpul sărbătorilor de final de an pentru a celebra recolta. În această perioadă pozițiile sociale erau eliminate pentru câteva zile iar sclavii erau egali cu stăpânii. În 1964 în America apare figura lui Moș Crăciun, o prefigurare a Sf.Nicolae (despre care se știa că este generos), care este adoptată în timp și pe celelalte continente.

Motivul pentru care oamenii fac schimb de cadouri este același care predomină în această perioadă frumoasă: bucuria și aprecierea unora față de ceilalți. Însă referitor la ce cadouri se fac de Crăciun, aici ține de preferințe, buget și cât de apropiată este persoana.

Idei cadouri de Crăciun pentru femei

Când vine vorba de idei de cadou pentru femei, fie că este vorba de mama, fiica, soția, prietena, colega, multe persoane se simt puse în dificultate. Pentru că femeile sunt mult mai atente și acordă importanță timpului și efortului petrecut în alegerea cadoului. De aceea fie îți iei timp cu câteva săptămâni înainte de Crăciun să pregătești terenul, fie mergi la sigur cu aceste idei:

Aromaterapie: uleiuri esențiale, lumânări parfumate sau difuzoare, nu ai cum să dai greș cu așa ceva.

Cosmetice: aproape toate femeile iubesc cremele, gelurile, serurile și produsele de îngrijire personală. Iar dacă ești în căutarea unui cadou special pentru mama, soacra, șefa sau prietena cea mai bună, alege un set de cosmetice deosebite și vor fi uimite cu siguranță.

Ceva ce își dorește mult: poate fi un lucru sau obiect mai costisitor, pe care și-l dorește dar nu îl consideră o prioritate. Dacă este vorba de o sumă mai mare, poți împărți cadoul cu mai multe persoane, colegi sau rude. Poate își dorește o cremă de calitate, o geantă sau o zi la spa, oricare ar fi, o vei surprinde.

Un cadou de care are nevoie: dacă știi că femeia pentru care cauți cadoul își dorește un abonament la o sală nouă de fitness, sau ședințe de masaj și remodelare, sau un pachet de detoxifiere corporală, poți merge la sigur alegând un astfel de cadou. Și sigur îl va aprecia.

Idei cadouri de Crăciun pentru bărbați

Bărbații preferă cadouri practice și utile, indiferent de ocazie de aceea dacă ai nevoie de idei de cadouri de Craciun pentru barbați, nu ar trebui să ai bătăi de cap.

After shave: majoritatea bărbaților se bărbieresc, așa ca printr-un produs cosmetic destinat îngrijirii feței după bărbierit nu poți da greș.

Produse pentru sală: dacă este sportiv sau merge la sală, îi poți cumpăra fie o geantă pentru echipament, suplimente alimentare și proteine pentru rezistenta și masă musculară, sau gantere și accesorii pentru practicarea sportului preferat.

Gadgeturi: căști, boxe, ceas smart, aceste accesorii sunt printre preferatele tuturor bărbaților.

Idei de cadouri pentru prieteni apropiați

Cu prietenii apropiați împarți și bune și rele așa că nu este cazul să te formalizezi și poți întreba direct ce își doresc sau au nevoie. Idei de cadouri pot fi de la accesorii pentru bucătărie, la produse de machiaj sau de îngrijire a corpului, până la geluri de duș sau spumant de baie, cărți, organizatoare și altele, pentru prieteni apropiați poți lua în considerare orice cadou care îi face să se simtă importanți și speciali pentru tine.

Dincolo de cadouri, Crăciunul este despre timpul petrecut cu cei dragi, despre bucuria despre chipul lor și al nostru și despre sufletele pline de iubire!

5 idei de craciun