Caută
  • Ionel Chirnogea

Relaxare si bucurie a simturilor cu Uleiul Esential de Lavanda

Actualizată în: 8 sept.

Lavandula angustifolia sau levănțica


Lavanda, levănțica sau denumirea științifică-lavandula angustifolia- este folosită de peste 2500 ani.

Egiptenii foloseau lavanda pentru mumificare și parfum.

Romanii foloseau uleiul de lavandă pentru gătit, îmbăiere și parfumarea încăperilor.

În perioada Renascentistă se folosea săpun cu lavandă pentru spălatul hainelor.

Pe lângă mirosul plăcut, lavanda era folosită pentru proprietățile curative, în tratarea infecțiilor și vindecarea rănilor, având proprietăți antiseptice.

În Grecia Antică lavada era folosită pentru tratarea insomniilor și a durerilor de spate.


Lavănțica este o plantă perenă veșnic verde, iar uleiul esențial de lavandă este extras din florile de lavandă prin procesul de distilare.


Deja am menționat o mare parte din beneficiile pentru care lavanda este folosită și în zilele noastre, sub formă de ulei esențial fiind versatilă și mai concentrată.

De reținut este faptul că pentru a obține 15 ml de ulei esențial sunt necesare aproximativ 1,5 kg flori de lavandă. De aceea este important să fim atenți la concentrația uleiurilor esențiale de pe piață.


Uleiul de lavanda este poate cel mai popular ulei folosit în aromaterapie. Acest ulei contribuie la relaxare, poate calma anxietatea, infecțiile fungice, depresia, insomnia, eczema, greața și crampele menstruale.


Ulei de lavandă beneficii


Ajutor în anxietate: există studii care cofirmă că uleiul esențial de lavandă reduce simptomele anxietății și îmbunătățește dispoziția.*


Tratament al insomniei: uleiul esențial de lavandă poate contribui la un somn mai relaxant. *


Repelent pentru insecte: dacă insectele te deranjează, uleiul esențial de lavandă pot ține departe insectele, mai ales țânțarii și căpușele.


Ulei esential de lavandă- cum se folosește

Uleiul esențial de lavandă pur, se folosește doar diluat sau în cantitate foarte mică, pentru a nu irita. În special pentru piele sau păr, nu se folosește niciodată direct, fără un ulei transportor.


Ulei de lavandă pentru ten: pentru coșuri sau acnee, uleiul de lavandă amestecat cu ulei de argan sau ulei de cocos și aplicat direct pe zonă, poate grăbi vindecarea. Pentru eczema, se poate combina fie cu ulei de cocos pentru hidratare fie cu crema hidratantă.


Ulei de lavandă pentru păr: adaugă 2-3 picături de ulei de lavandă fie ca mască, masat pe scalp diluat în ulei de cocos sau migdale. Sau adaugă câteva picături în șampon și balsam si vei vedea diferențele. În plus părul poate crește mai repede și mai bogat.


Aromaterapie: dacă îți dorești un somn liniștit, picură pe pernă sau lenjerie ulei de lavandă sau prepară apă de lavandă cu câteva picături de ulei esențial de lavandă și apă distilată. Pulverizează pe lenjerie și pernă și bucură-te de un somn relaxant. Sau poți folosi un difuzor sau vaporizator pentru uleiuri.


Uleiul esențial de lavandă are numeroase posibilități de utilizare, fiind un mare ajutor în viața de zi cu zi, cu aplicare cosmetică, aromatică si chiar în vindecare. Calitățile de calmare și de relaxare ale acestui ulei îl fac unic, fiind potrivit pentru toate tipurile de piele, răsfățând totodată simțurile.


Uleiul de lavandă are proprietăți antiinflamatorii, antifungice, antidepresive, antiseptice, antibacteriene, antimicrobiene, analgezice, detoxifiante, hipotensive și sedative.


Iată multiplele modalități în care poți implementa uleiul de lavandă în rutina de zi cu zi, pentru zile și nopti mai senine și relaxante.


VEZI PAGINA DE PRODUS !


* https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0031938405002660?via%3Dihub

*https://journals.lww.com/hnpjournal/Abstract/2018/01000/The_Effect_of_Aromatherapy_on_Sleep_Quality_of.3.aspx



88 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate