Aloe vera- planta minune care va aduce sănătate din interior spre exterior

Suntem obișnuiți să avem grijă de corpul nostru în exterior, sau ne vine mai ușor să facem asta: ne îngrijim pielea, părul, aspectul exterior, însă uităm de interior.

Și nu întâmplător starea interioară a corpului se reflectă în exterior.

Suntem un întreg, iar dacă organele sau ale părți nu funcționează cum trebuie în corpul nostru, acest lucru se vede în aspectul pielii, al tenului, părului și în starea generală.

Dacă e să ne gândim la o plantă care poate fi folosită ca remediu în interior și exterior, este Aloe vera, planta minune, cu beneficii extraordinare.

Se spune că unul din secretele frumoasei Cleopatra era chiar aloe vera, pe care ar fi folosit-o zilnic în ritualurile ei de frumusețe. A fost supranumită planta nemuririi de către egipteni, datorită proprietăților de întinerire și vindecare.

Nu e de mirare că este folosită și în prezent în cosmetice și remedii pe bază de plante și suplimente alimentare.

Planta de aloe vera sectionata

Actiune Aloe vera gel intern

Nutritiv aloe vera gel este o sursă bogată de antioxidanți care contribuie la combaterea radicalilor liberi. Astfel combate stresul oxidativ și poate reduce riscul afecțiunilor cronice cum sunt diabetul, bolile de inimă și altele. Este o sursă excelentă de: vitamina C, vitamina A, vitamina E, bera-caroten, acid folic, calciu, magneziu.

Magneziu este un nutrient vital pentru susținerea mușchilor și terminațiilor nervoase, având rol în reglarea tensiunii arteriale.

Aloe vera are rol în tratarea constipației, având compuși cu un ușor rol laxativ. Practic stimulează mișcarea bolului alimentar în intestine, favorizând eliminarea.

Pentru persoanele care suferă de sindromul colonului iritabil, aloe vera poate fi benefică, impiedicând inflamația intestinului. *

Aloe vera poate contribui și la diminuarea arsurilor stomacale și susținerea unei digestii sănătoase.

Susține și la sănătatea ochilor, datorita beta carotenului din compoziție, pe care corpul îl transformă în vitamina A.

Efectul Aloe vera pentru piele

-Calmează arsurile solare: aloe vera are proprietăți de răcire și antiinflamatoare. Este bogată în antioxidanți și minerale care stimulează procesul de vindecare, ajutând în reținerea apei în piele.

-Hidratează: comparativ cu cremele obișnuite, hrănește fără a lăsa acea peliculă grasă pe piele. Chiar dimpotrivă, desfundă porii și catifelează. Este perfecta și ca after-shave.

-Grăbește vindecarea rănilor: este cunoscut faptul că aloe vera este benefică pentru arsuri, tăieturi sau zgârieturi. Practic ajuta în accelerarea regenerării celulelor* pielii de până la opt ori.

-Previne îmbătrânirea: aloe vera abundă în vitamina C și E și beta-caroten, cu rol anti-îmbătrânire. Pe lângă acestea ajută la creșterea producției de colagen și a elasticității pielii.

-Combate acneea: cei care suferă de acnee se vor bucura de beneficiile aloe vera. Aceasta curăță blând, iar ingredientele anti-micorbiene tratează coșurile fără a provoca daune pielii. De asemenea este astrigenta, deci reduce dimensiunea porilor eliminând excesul de sebum, microbii și murdăria.

Spray cu Aloe vera pentru păr

-Creșterea părului: la fel ca în cazul pielii, aloe vera stimulează regenerarea, oferind minerale și vitamine esențiale pentru par si scalp.

-Ține mătreața sub control: curăță bine scalpul, elimină celulele moarte și elimină bacteriile, toate acestea fiind cauze semnificative ale mătreții.

-Funcționează ca un balsam pentru păr: aloe hidrateaza părul și îl face strălucitor și catifelat. Folosirea reagulată meține vitalitatea și aspectul sănătos.

Un spray cu aloe vera este soluția cea mai bună, fiind ușor de pulverizat atât pe piele cât și pe păr. Astfel aplicarea rapidă și te poți bucura de beneficii mult mai ușor.