Se spune că ochii sunt oglinda sufletului, tocmai de aceea pielea din jurul ochilor trebuie îngrijită pentru a completa expresivitatea privirii.

Pielea sensibilă din jurul ochilor necesită atenție mai specială decât pielea feței.

Ridurile de la ochi – cum apar

Zona din jurul ochilor este cea mai fină și sensibilă din întregul corp și tocmai de aceea aici apar primele semne ale trecerii timpului- liniile fine.

De ce? Pentru că această zonă nu are atât de multe glande sebacee și colagen la fel ca restul corpului, deci pielea este mai predispusă către uscare, riduri și linii fine sau așa numita „laba gâștei”.

riduri la ochi art

Tratament riduri ochi si alte probleme

Cel mai adesea, majoritatea persoanelor uită sau nu folosesc cremă pentru ochi. Însă această zonă necesită produse ceva mai hidratante decât cele destinate feței, pentru a preveni deshidratarea pielii.

Crema de față obișnuită nu este suficientă. Dimpotrivă, pot conține ingrediente în concentrație prea mare pentru zona ochilor. Sau pot fi prea ușoare pentru a oferi hidratarea potrivită.

Doar pentru că zona ochilor este mai uscată nu înseamnă că o cremă mai bogată și consistentă rezolvă problema. Uită-te după ingrediente cheie, care să nu irite zona și cu o bază emolientă ți caută sa folosești o trusă de ingrijire a pieli complexă și de calitate.

Ce poți face pentru prevenire și tratament riduri ochi și linii fine?

Hidratează și folosește uleiuri: pentru ca pielea ochilor să arate mai tânără folosește pe lângă crema pentru riduri ochi și uleiuri speciale pentru a sigila si păstra apa în piele, cum e uleiul de argan de exemplu.

Folosește măști pentru față: fie că sunt preparate în casă fie că sunt cumpărate, acestea au o compoziție bogată și hrănesc în profunzime pielea.

Protecția solară:pentru a preveni apariția ridurilor folosește cremă cu factor de protecție în fiecare zi. În plus adaugă o pereche de ochelari cu filtru UV dacă vrei să previi apariția de riduri sub ochi.

Masaj facial: pentru linii fine poți opta pentru masajul facial, care stimulează circulația sângelui în zona ochilor. Poți întreba un profesonist cum se realizează masajul și apoi să realizezi tu zilnic acele mișcări în zona ochilor, pentru a elimina umflăturile, a relaxa si a tonifia zona.

Ridurile și liniile fine nu sunt singurele probleme care pot apărea în jurul ochilor.

Cum prevenim aparitia de cearcane sub ochi

Cearcănele de obicei sunt asociate cu oboseala, somn insuficient sau factori genetici. De aceea cele opt ore de somn pe noapte nu rezolvă întotdeauna problema. Există măști, creme și produse care conțin cafeină sau vitamine care stimulează circulația și estompează aceste zone mai închise la culoare.

Tipuri de cearcăne: cearcănele pigmentare (maronii, închise la culoare, cenușii, violete), cele structurale- care sunt asociate cu pungile de sub ochi. Însă pungile de sub ochi nu sunt tot cearcăne, acestea din urmă fiind asociate cu pielea mai întunecată de sub ochi.

Alte metode pentru a scăpa de cearcăne negre sunt:

Aplicarea de comprese reci: fie cuburi de gheață, fie măști speciale care se pot răci.

Dormi mai mult: somnul poate ajuta dacă ești pe minus cu orele de somn. Oferă-ți 7-8 ore de somn pe noapte pentru a preveni apariția cearcănelor.

Aplică pliculețe de ceai: aplică plicuri de ceai reci pentru un aspect mai proaspăt. Ceaiul conține antioxidanți și ingrediente care stimulează circulația sanguină diminuând cearcănele.

Există și tratamente medicale ceva mai invazive, cu laser sau peeling chimic și altele, însă pentru acestea medicii cunosc cel mai bine detaliile.

Cum scăpăm de pungile de sub ochi

Pungile de sub ochi sunt acele umflături sub ochi sau zone pufoase. De cele mai multe ori sunt asociate cu vârsta înaintată, datorită slăbirii țesutului din jurul ochilor și acumulării de apă. De obicei sunt o problemă cosmetică și nu medicală și există remedii la îndemână pentru a le diminua.

Pungi sub ochi cauze: vârsta, factorii genetici, retenția de apă, lipsa somnului, alergiile, oboseala cronică, fumatul, boli sau condiții medicale (dermatită, probleme renale, tiroidă, probleme ale ochilor).

A bea suficientă apă sau o compresă rece pot diminua problema dar soluția pe termen lung implică anumite schimbări în stilul de viață.

-Bea apă: corpul este 60% apă, de aceea nu este surprinzător că deshidratarea poate contribui la pungile de sub ochi. 30-35 ml pe kilogram de corp pe zi reprezintă media. Dacă nu reușești să bei apă poți opta pentru apă aromatizată sau enzimatică (cu infuzie de fructe). Însă totuși apa simplă este opțiunea de dorit.

Ai grijă la alergii: alergiile pot cauza pungi sub ochi, roșeață sau mâncărime. Consultă un specialist și ia măsuri. În plus evită potențialii alergeni cât de mult posibil. Poate sunt ingrediente din cosmetice, cum sunt anumite săpunuri, detergenți, produse de machiaj.

Cremă cu colagen marin: crema pentru pungile de sub ochi având concentrația potrivită de colagen marin poate face minuni și ajuta pielea ochilor și în alte moduri. Stimulează producția naturala de colagen și oferă un aspect mai neted al pielii. Poti incerca și ulei pentru pungile de sub ochi cu formulă care îngrijește și hidratează.

Demachiază-te: nu dormi fără să te demachiezi, pentru a evita formarea de pungi sub ochi. În plus acesta poate irita ochii, provoca infecții sau iritații. Seara și dimineața după demachiere adaugă o cremă pentru ochi umflați.

Nu exagera cu sarea: mâncarea prea sărată poate contribui la retenția de apă și formarea pungilor sub ochi, pe lângă alte probleme de sănătate. De obicei sarea este ascunsă în produsele cumpărate așa că citește cu atenție etichetele.

Evită fumatul: fumatul privează corpul de vitamina C, care ajută în producția de colagen. În plus fumul determină formarea liniilor fine și a ridurilor, a cearcănelor și umfăturilor de sub ochi.

Întotdeauna prevenția este mai bună decât tratarea, de aceea nu ignora zona ochilor indiferent de vârstă. Consultă un profesionist periodic și folosește cele mai bune produse pentru îngrijirea pielii din jurul ochilor.